Vergane glorie – landschap en personage

Ze was hier bijna twintig jaar niet meer geweest en toch lag alles er nog hetzelfde bij. Alleen de kleuren waren vervaagd. De eerste stap op het grasveld was de moeilijkste geweest. Met elke volgende werd het makkelijker. Ze liep door tot ze midden in het veld stond, waar ze goed zicht had op de speelplaats uit haar jeugd. De groene glijbaan waar ze met haar broertje elke dag tientallen keren naar beneden gleed. De blauwe schommels waar ze om beurten af sprongen. ‘Wie het verste kan,’ riep hij elke keer. Als grote zus nam ze de uitdaging altijd meteen aan. De gele draaimolen met gestippelde paarden waar zij geen genoeg van kon krijgen. Herinneringen uit vrolijke tijden, dacht ze somber. In haar hoofd ging ze terug naar de dagen dat ze de kleuren kon zien schitteren in het zonlicht. Ineens kon ze daar uren naar kijken. Het waren de eerste stapjes naar haar latere kunstenaarschap geweest. De vrolijke kleuren, de geluiden van kinderen die plezier beleefden, de details van de schroefjes en latten waarmee de speeltoestellen in elkaar waren gezet. Nu lag er een sluier over de plek waar ze zich ooit gelukkig voelde.

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.