Portfolio Marloes Nijland

Mijn teksten vind je vooral online. Op verschillende plaatsen. Enkele voorbeelden:

  • Het online magazine Cattish (over katten)
  • Website van BIT Magazine (over paarden)
  • Op de website van Wegwijs schreef ik zo helder mogelijk over financiële onderwerpen. Zaken waar jij en ik in ons leven mee te maken krijgen. Duidelijk uitgelegd.

 

Bijzonder trots ben ik op het mogen maken van de flyer en de website voor de mini-Roparun in Etten-Leur(design website in samenwerking met Martijn Westhuis). Inmiddels ben ik onderdeel van de organisatie van dit sportieve evenement voor het goede doel.

Enkele opdrachtgevers

Een verzameling van passies

Schrijven is niet mijn enige passie. Paardrijden en hardlopen zijn me net zo dierbaar. Daarom houd ik me ook op schrijfgebied (vrijwillig) met deze onderwerpen bezig.

De VrijRuiter is het gedrukte ledentijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Vrijetijdsruiters (NVVR). Als lid van de redactie draag ik met artikelen, columns én vertalingen vanuit het Engels bij aan de kwaliteit van ons tijdschrift. Deze verschijnt elke twee maanden.

Voorbeelden:

  • In het februari nummer 2017 staat mijn artikel gepubliceerd over werkpaarden gezond houden.
  • Voor het april nummer schreef ik over wat een paard leiden voor een kind kan betekenen, vanuit de dagelijkse praktijk van AAI-Kairos.
  • In juni 2017 filosofeerde ik over waarom paarden ons zo’n goed gevoel geven. In juni 2018 over je paard belonen.
  • In december 2017 schreef ik over het verhuizen van paarden. Twee maanden later over vakantie vieren met paarden.
  • Voor het nummer van augustus 2018 vertelde ik meer over het beleren van een Shetlander voor de kar.

Ik draag ook mijn steentje bij aan de communicatie van atletiekvereniging ARV AchillesWebsite. Facebook. Nieuwsbrief. Met persoonlijke verslagen! Want ik houd van hardlopen.

>Singelloop 2017
>Marathon Brabant 2017

Mijn eigen avonturen met onze bijzondere kudde paarden las je van 2013 tot en met 2017 in mijn maandelijkse blogs, speciaal voor ROS Magazine. Het tijdschrift is helaas begin 2018 opgeheven. Mijn avonturen lees je nu op mijn eigen blogsite.

Nieuws en Journalistiek

Naast blogs, tijdschriftartikelen en verenigingsnieuws ben ik als redacteur betrokken bij Etten-Leur.Nieuws.nl. Om meer nieuws te plaatsen, maar ook om de kwaliteit van de artikelen naar een hoger niveau te krijgen. Ik schrijf en redigeer artikelen én plaats Facebookberichten.

Voor Marathon Brabant in Etten-Leur maak ik deel uit van het team communicatie en PR. O.a. persberichten en andere persuitingen.

Nieuwsbrieven

Praktijk H.A. van Dongen

Vanaf april 2018 verzorg ik de nieuwsartikelen en nieuwsbrief van Praktijk H.A. van Dongen, homeopaat en acupuncturist. Hij selecteert de nieuwsberichten, ik herschrijf ze tot nieuwe artikelen en plaats ze op zijn website. Maandelijks verstuur ik de nieuwsbrief met een selectie van deze berichten.

Adobe InDesign en Photoshop

Mezelf blijven ontwikkelen, dat vind ik belangrijk. Zo is de Achilles nieuwsbrief van januari 2018 volledig opgemaakt in InDesign. Dat kan ik ook voor jou doen.

Offerteteksten

Een goed lopende offertetekst nodig? Een onderbouwd antwoord op vragen uit een aanbesteding? Doe een beroep op mijn kwaliteiten als EMVI-schrijver. Ik schreef zes jaar succesvolle offerteteksten voor CSU. En dat doe ik nu nog, samen met SalesTAALent.

Vertalen Engels-Nederlands

In elke VrijRuiter staat een vertaling van een blog van Ross Jabocs, een Amerikaan die je laat nadenken over horsemanship.

 

Toen Colleen Hoover, mijn favoriete schrijfster, een vervolgverhaal op Maybe Someday publiceerde op WattPad, stroomden al snel de reacties binnen. Een geweldig verhaal, live geschreven en per hoofdstuk gepubliceerd. De vertalingen stroomden binnen en ook ik ben mijn bijdrage aan het leveren. Een geweldig avontuur, hier is een deel van mijn Nederlandse vertaling te lezen.

Boeken en recensies op Hebban

Wat zeker helpt bij het schrijven is veel lezen! Ik heb een boekenkast met meer dan 170 exemplaren. Fantastisch. En reken maar dat ik nog lang niet klaar ben met boeken aan mijn verzameling toevoegen.

Wat ik lees? Dat kun je zien op mijn Hebban account. Hier vind je ook de recensies die ik geschreven heb. Mijn persoonlijke aanraders zijn schrijvers John Boyne, Jojo Moyes, Colleen Hoover, Tomas Ross en Carlos Ruiz Zafon.

Meer over mij en boeken in het interview over de Reading Challenge 2017 en het leesadvies in de Boekenkrant. Op 16 maart 2018 verscheen mijn column over de natuur op Hebban.nl (kijk onder blogs). In april volgt op Hebban een Buddyread met Diana van Eynde over Zin, Lief en Ziel!

Fictie verhalen

De verhalen die ik eerder voor een kortere cursus schreef en ander werk publiceer ik op deze website.

Beeldgedicht

Je reikt omhoog. Je strekt je uit. Je maakt je…

...Lees verder

Nieuw landschap

Corina zet een stap op het zand. Ze voelt het…

...Lees verder

Vergane glorie – landschap en personage

Ze was hier bijna twintig jaar niet meer geweest en…

...Lees verder

Eigentijds sprookje

Er was eens, niet zo lang geleden, een vrolijk meisje…

...Lees verder
Meer verhalen

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?


Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.