Portfolio Marloes Nijland

Mijn teksten vind je vooral online. Op verschillende plaatsen. Ik schrijf duidelijke, krachtige webteksten, artikelen en blogs die overtuigen. Hier zijn enkele voorbeelden:

Enkele opdrachtgevers

Een verzameling van passies

Ik combineer mijn passie schrijven op verschillende manieren (vrijwillig) met mijn andere passies paardrijden en hardlopen.

Voor Stichting Marathon Brabant ben ik bestuurslid communicatie en marketing, en verantwoordelijk voor onder meer:

 • Website
 • Inhoud nieuwsbrieven
 • Tekst flyers en posters
 • Marathonkrant
 • Persberichten
 • Communicatie met omwonenden van parcours
 • Social Media (Facebook en Instagram)

 

Ontzettend leuk, omdat het alle aspecten van het communicatievak in zich heeft en we als organisatie van vrijwilligers gewoon een geweldig hardloopevenement kunnen neerzetten. Zelfs toen we ons fysiek evenement op 25 oktober 2020 en 31 oktober 2021 hebben moeten aflasten, was er voor mij genoeg te doen op communicatiegebied. Onze thuiseditie was een groot succes! Nu we ons vizier weer richten op een fysieke editie, houd ik me vooral bezig met het vergroten van ons bereik en deelnemersaantal.

De VrijRuiter is het gedrukte ledentijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Vrijetijdsruiters (NVVR). Als lid van de redactie draag ik met artikelen, columns én vertalingen vanuit het Engels bij aan de kwaliteit van ons tijdschrift. Deze verschijnt elke twee maanden. Voorbeelden:

 • In het februari nummer 2017 staat mijn artikel gepubliceerd over werkpaarden gezond houden.
 • Voor het april nummer schreef ik over wat een paard leiden voor een kind kan betekenen, vanuit de dagelijkse praktijk van AAI-Kairos.
 • In juni 2017 filosofeerde ik over waarom paarden ons zo’n goed gevoel geven. In juni 2018 over je paard belonen.
 • In december 2017 schreef ik over het verhuizen van paarden. Twee maanden later over vakantie vieren met paarden.
 • Voor het nummer van augustus 2018 vertelde ik meer over het beleren van een Shetlander voor de kar.
 • In februari 2019 verscheen een artikel over het vertrouwen winnen van je paard. Hiervoor interviewde ik Anouk Dahrs. Dit artikel is een uitbreiding op het online artikel dat ik voor BIT Magazine schreef.

Mijn eigen avonturen met onze bijzondere kudde paarden las je van 2013 tot en met 2017 in mijn maandelijkse blogs speciaal voor ROS Magazine. Het tijdschrift is helaas begin 2018 opgeheven. Mijn avonturen lees je nu op mijn eigen blogsite. En op de website van BIT Magazine.

 

Ik draag ook mijn steentje bij aan de communicatie van atletiekvereniging ARV AchillesWebsite. Facebook. Nieuwsbrief. Met persoonlijke verslagen! Want ik houd van hardlopen.

Communicatie, pr en marketing

Je bedrijf of evenement meer onder de aandacht? Klop bij mij aan en we maken samen een mooi communicatieplan en realiseren verschillende communicatie-uitingen.

Voor Marathon Brabant in Etten-Leur ben ik als bestuurslid verantwoordelijk voor de communicatie en marketing met o.a. persberichten, Marathonkrant, nieuwsbrieven, social media en aandacht voor sponsors. Houd o.a. de Facebookpagina van Marathon Brabant in de gaten voor het resultaat!

Drie jaar lang verzorgde ik voor Roparunteam Swietelsky Go4Life de communicatie en pr rondom evenementen en richting sponsors. Met resultaat. Meer mensen in en rond Etten-Leur kennen het team.

Nieuws, Journalistiek en Interviews

Naast blogs, tijdschriftartikelen en verenigingsnieuws ben ik als redacteur betrokken bij Etten-Leur.Nieuws.nl. Om meer nieuws te plaatsen, maar ook om de kwaliteit van de artikelen naar een hoger niveau te krijgen. Ik schrijf en redigeer artikelen én plaats Facebookberichten. En ik houd interviews, zoals met pilatesstudio Lianne en stationskiosk 1854.

Ook schrijf ik met plezier levensverhalen op van mensen. Een leuk cadeau voor bijvoorbeeld je opa of oma!

Nieuwsbrieven

Voor Roparunteam 248 Swietelsky G04Life schreef en verstuurde ik nieuwsbrieven aan sponsoren (de Ropabode). Ook verstuur ik regelmatig nieuwsbrieven voor atletiekvereniging Achilles.

Flodesk: Van Oers Marathon Brabant

Voor Van Oers Marathon Brabant werk ik met Flodesk voor het schrijven en verzenden van nieuwsbrieven.

Offerteteksten

Een goed lopende offertetekst nodig? Een onderbouwd antwoord op vragen uit een aanbesteding? Doe een beroep op mijn kwaliteiten als EMVI-schrijver. Ik schreef zes jaar succesvolle offerteteksten voor CSU. En die schrijf ik nu nog voor wie dat wil.

Social media

Social media is niet meer weg te denken, ook zakelijk niet. Heb je moeite met het bedenken en/of plaatsen van overtuigende berichten op Facebook, Instagram of Twitter? Laat mij je dan helpen. Ik schrijf voor jou korte berichten die je op social media kunt plaatsen. Daarnaast beheer ik voor verschillende organisaties hun accounts.

Transcriberen interviews

In het uittypen van een interview gaat veel tijd zitten. Tijd die jij vaak niet hebt. Daar kom ik om de hoek kijken, in samenwerking met Goed Verwoord. Wat betekent dat? Simpel, dat ik jouw interviews uittyp. Letterlijk en woordelijk transcriberen tegen een vast bedrag per minuut. Ook iemand nodig voor je het transcriberen van interviews? Vraag een vrijblijvende offerte bij me aan.

Vertalen Engels-Nederlands

In de VrijRuiter staat regelmatig een vertaling van een blog van Ross Jabocs, een Amerikaan die je laat nadenken over horsemanship.

Toen Colleen Hoover, mijn favoriete schrijfster, een vervolgverhaal op Maybe Someday publiceerde op WattPad, stroomden al snel de reacties binnen. Een geweldig verhaal, live geschreven en per hoofdstuk gepubliceerd. De vertalingen stroomden binnen en ook ik ben mijn bijdrage aan het leveren. Een geweldig avontuur.

Boeken en recensies op Hebban

Wat zeker helpt bij het schrijven is veel lezen! Ik heb een boekenkast met meer dan 170 exemplaren. Fantastisch. En reken maar dat ik nog lang niet klaar ben met boeken aan mijn verzameling toevoegen. Wat ik lees? Dat kun je zien op mijn Hebban account. Hier vind je ook de recensies die ik geschreven heb. Mijn persoonlijke aanraders zijn schrijvers John Boyne, Jojo Moyes, Colleen Hoover, Tomas Ross en Carlos Ruiz Zafon.

Meer over mij en boeken in het interview over de Reading Challenge 2017 en het leesadvies in de Boekenkrant. Op 16 maart 2018 verscheen mijn column over de natuur op Hebban.nl (kijk onder blogs). In april volgde op Hebban een Buddyread met Diana van Eynde over Zin en Lief.

In de Boekenkrant van juli 2019 verscheen een filmrecensie naar aanleiding van de boekverfilming van ‘Britt-Marie was hier’.

Fictie verhalen

De verhalen die ik eerder voor een kortere cursus schreef en ander werk publiceer ik op deze website.

Liefdesbrief

Lieve Anne, Waar moet ik beginnen? Ik dacht echt dat…

...Lees verder

Verleden vergeten

Bart pakte zijn gereedschapskist wat steviger vast. Elke nieuwe klus…

...Lees verder

Beeldgedicht

Je reikt omhoog. Je strekt je uit. Je maakt je…

...Lees verder

Nieuw landschap

Corina zet een stap op het zand. Ze voelt het…

...Lees verder
Meer verhalen

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.