Over Marloes

Benieuwd wie er achter de teksten zit? Laat ik je dan wat meer vertellen over mijzelf. Ik ben Marloes Nijland, geboren in 1985 en mijn leven lang woonachtig in Etten-Leur. De liefde voor schrijven zat er al vroeg in, zo zullen mijn ouders beamen. Ik heb nog schriftjes met opstellen en verhaaltjes van groep 7 en op de middelbare school liet ik mijn docent Nederlands mijn verhalen lezen. Dat waren er meerdere, een aantal afgeronde verhalen gebaseerd op ‘De Vijf’ en een onafgerond verhaal van meer dan 80 pagina’s. Die passie voor schrijven heb ik niet van een vreemde. Mijn moeder is lerares en schrijft toneelstukken, cabaret, musicals en liedjes. Haar broer, mijn oom dus, is sportjournalist. Een meer zakelijke schrijfstijl heb ik absoluut van mijn vader. Helaas overleed hij op 11 maart 2018.

De keuze voor mijn opleiding aan de Universiteit van Tilburg was snel gemaakt. Ik wilde schrijven, werken met taal en tekst. Vandaar dat ik Tekst en Communicatie ging studeren en daar mijn bachelor en master haalde. Sinds die tijd werk ik als tekstschrijver, en dat is nog steeds mijn droombaan. Schrijven is een vak waar ik goed in ben, maar waar ik vooral verliefd op ben. Er is nog iets dat ik van jongs af aan geweldig vind: paarden. Eigenlijk onbegrijpelijk, want mijn familie heeft weinig met dieren. Ik vind dieren daarentegen geweldig. Ze zijn puur, oprecht en knuffelbaar. Vooral paarden. Na lang zeuren, voor mijn gevoel zeker een jaar, mocht ik op negenjarige leeftijd ein-de-lijk een proeflesje op de manege volgen. Mijn moeder dacht dat ik dan wel genezen zou zijn. Echt niet dus, in de jaren daarna is de paardenliefde alleen maar groter geworden. Helemaal toen ik in de winter van 2006 terecht kwam bij het therapiecentrum op de Menmoerhoeve. Daar leerde ik pas echt wat paarden verzorgen inhield. De paarden zijn geweldig, hun therapiewerk is geweldig. Samen hebben we heel wat meegemaakt. De Menmoerhoeve is lange tijd mijn tweede thuis geweest. Je bent er midden in de natuur. Ik geniet enorm van de rust, ruimte en vele dieren. Vind je mij niet op thuis bij mijn kat Toby, dan ben ik waarschijnlijk hardlopen. In 2011 ontdekte ik deze sport. Begin 2017 haalde ik mijn diploma als assistent-trainer. Ik geef af en toe trainingen aan mijn eigen trimgroep en heb dat gedaan aan de opstapgroep. Lesgeven en mensen motiveren vind ik net zo geweldig als het lopen zelf. Wat wil je ook, met een moeder en zusje als lerares. De appel valt niet ver van de boom…

In 2021 behaalde ik mijn diploma als Luisterkindwerker, een aanvulling op mijn hoogsensitiviteit. Een prachtige kans om mensen verder te kunnen helpen, zonder ingewikkelde therapie. Ik stem op je af in de energie, op afstand, en vertel je via deze weg jouw verhaal. Wat jou kenmerkt, wat je nu echt wil, welke weg je het beste kunt inslaan, hoe je om kunt gaan met bepaalde emoties en tegenslagen en wat je kan doen om oude patronen te doorbreken bijvoorbeeld. Een bijzondere manier om je te helpen, en zeer waardevol. Interesse? Ga naar www.marloesnijland.nl en vraag voor 65 euro een afstemming aan.

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.