Zet mij maar op een paard!

In het afgelopen jaar heb ik flinke stappen gezet als het ging om zelfvertrouwen en ruiterkwaliteiten. Ik stap weer gewoon op, ben mijn angst de baas en weet beter wat ik waard ben te paard. Natuurlijk zijn er nog momenten dat ik me onzeker voel. Dat is de aard van het beestje zullen we maar zeggen. Maar als anderen je na een rit duidelijk complimenten gaan maken over hoe goed je kunt rijden? Dan moet daar wel een kern van waarheid in zitten. Laten we daar vooral aan vasthouden.

De afgelopen maand heb ik tot mijn spijt mijn pony niet gereden. Te druk en te warm. Wat was het een verademing dat het juist miezerde op de dag dat ik weer in Breda ging rijden. We hebben twee uur door het Mastbos gestruind. Ik reed weer op Yvar, een paardje dat veel met zijn hoofd schudt. Maar ach, daar doet hij weinig kwaad mee. Met een lange teugel rijd ik toch al graag, dus hij had alle ruimte om zijn gang te gaan. Het is een echt ‘voorop’-paard. Heerlijk was het dan ook om als eerste te mogen galopperen en zo de groep te leiden. Ja, Yvar en ik hebben ons prima vermaakt daar vooraan.

Nu ik de smaak te pakken heb, wil ik meer! Op verschillende plaatsen in ons land rijden en volgend jaar een ruitervakantie doen bijvoorbeeld. Ideeën zijn altijd welkom. Waar ik voorheen niet snel op een nieuw paard durfde, heb ik daar nu juist zin in. Laat mij maar van alles proberen en nieuwe ervaringen opdoen. Ik kan niet wachten!

Willen we niet allemaal elke dag blij worden van ons paard? Zo schreef ik in mijn blog van vorig jaar rond deze tijd. Dat is nog steeds mijn doel. Elk moment samen met een paard is een waardevol moment. Onze paarden zijn een verrijking van ons leven. Laten we ze vooral elke keer bedanken voor hun inzet, liefde en vele leermomenten. Groepsknuffel!

Foto’s: Laura de Graaf

Oorspronkelijk gepubliceerd als blog op ROS Magazine.nl

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.