Wonderschoon moment met mijn pony

Voorlopig gaat mijn herstel traag, dus rijden kan ik nog steeds niet. Ik doe wel zoveel mogelijk de weekendklusjes, om voor onze paarden te zorgen. Helemaal zonder paarden kan ik natuurlijk niet! Zonder zadel de bak rond stappen houden mijn knieën maximaal een kwartier vol, daarna is het op. Weinig, maar het is tenminste iets. Maar wat mis ik het uitzicht als je op je paard zit. Nog een geluk dat het toch winter is en vaak onbekwaam weer…

De laatste keer maakte ik aan het einde van de dag wat rondjes op mijn pony. Ik wilde hem daarna meteen naar stal brengen, maar moest vanwege een gesloten hek vooraan het erf omlopen via de wei. Mijn pony had net de stal geroken, dus het kostte wat overtuigingskracht om hem de andere kant op te laten lopen. Maar daarna ontstond er zoiets moois. Ik krijg er nog een glimlach van.

Eenmaal op het pad langs de bak liet ik mijn pony gewoon los lopen. Hij kent de weg toch wel. Ik opende het hek naar de eerste wei en liet hem voor me uit gaan. Zelf moest ik eerst het hek sluiten voordat ik mee kon lopen. Tot mijn verbazing stond mijn pony halverwege het weitje stil en keek hij achterom. Het was zo’n wonderbaarlijk ‘ik wacht op je’-moment. Hij liep ook pas weer nadat ik hem voor ging naar het volgende hek

Opnieuw liep hij zelf door de opening. De rest van de kudde stond ondertussen al vooraan de wei bij het hek te wachten, het hoekje om. Ik had verwacht dat mijn pony er in sneltreinvaart heen zou spurten, dus nam ik de tijd om het hek achter me te dichten. Maar wat zag ik toen ik me omdraaide? Mijn pony stond wéér op me te wachten, het hoofd omgedraaid en met zo’n zachte uitdrukking in de ogen. ‘Kom je?’ Wat een fijne pony is het toch. Ik kan nu helemaal niet wachten tot we weer samen bosritten kunnen maken. Vooral omdat ik voor mijn blessure zo lekker bezig was, ook met de training van onze Schwarzwälder Fuchs. Je weet pas wat je mist als je het niet meer mag!

Oorspronkelijk gepubliceerd als blog op ROS Magazine.nl

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.