Pure trots

Was jij als jong meisje de hele dag op de manege te vinden? Nou, ik niet helaas. Ik reed mijn lesje en ging naar huis. Maar ik heb meer dan twintig jaar later de ervaring ingehaald. Tweede Paasdag was ik de hele dag op de vertrouwde stal in Breda te vinden. Gewoon 8 uur ’s ochtends van huis vertrekken en 6 uur ’s avonds pas weer binnenstappen. Heerlijk. Mijn eigen pony rijd ik alleen. Maar zo’n paardenvirus moet je gewoon af en toe kunnen delen!

Op deze dag waren twee ritten van elk twee uur gepland en ik reed met allebei mee. Samen met Siegfried en Ellie, die er altijd zijn. Met al die overwinningen smaakt elke rit naar meer. In de ochtend reden we in een rustig Mastbos met lekker veel draf en galop. In de middag hadden we een heel andere groep en wisselde ik zelfs onderweg van paard. Iemand vond haar pony te druk met z’n hoofd schudden. Zet mij er dan maar op, zoiets is voor mij allang geen probleem meer.

Het enige jammere was dat ik juist die middag op een voor mij nieuw paard reed, waar ik al vanaf het opstappen héérlijk rustig op zat met lange teugel. Over een aantal weken ga ik dat maar eens inhalen. Je kunt maar een reden hebben om weer zo’n 2-uursrit te plannen… ik heb er nu al zin in!

Het weekend na Pasen was ik twee dagen op de boerderij om voor onze eigen kudde te zorgen. Bij aankomst zag ik een vreemde trailer op het erf staan. Dat kan vaak maar één ding betekenen: logeerpaarden. En ja, er kwam net een vrouw met een IJslander aangelopen. Ik raakte aan de praat en kreeg meteen het vriendelijke aanbod om na haar bosrit op haar paard te tölten. Nog nooit gedaan, dus daar zeg ik geen nee tegen! Wat een cadeautje, en wat een hartelijke vrouw was dat.

Die ervaring werkte vast door in mijn humeur, want de volgende dag maakte ik een fantastische bosrit op mijn eigen pony. Scooter, tractor, wandelaars, andere paarden… nergens gaf hij reactie op. In het bos hebben we toch veel draf en galop gedaan, echt een van de betere ritten. Als het droog is, gaan we dat komend weekend lekker overdoen. Ja, deze maand ging geluk over in pure trots.

Oorspronkelijk gepubliceerd als blog op ROS Magazine.nl

 

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.