Op bezoek bij Connemara pony’s

Het is goed om af en toe uit je comfortzone te stappen. Wat is dat makkelijk geworden nu ik volledig vertrouwen in mijn ruiterkwaliteiten heb. Ik heb juist vaker de behoefte om andere paarden uit te proberen. Van variatie kan ik alleen maar een nog betere ruiter worden. Ik kreeg de kans in Heiloo, waar een bevriende paardeneigenaar woont. Zij heeft drie Connemara pony’s en ik kende ze nog alleen van de foto’s. Levend beeld is zoveel leuker.

Het weer werkte in deze week helaas niet zo mee. Bij aankomst op dinsdag was de middag nog zonnig. Ik maakte in de wei kennis met Raven, Gipsy en Bibi. Hallo paard, een aaitje, prima. Toen was het pony Bibi de wei uithalen, poetsen, opzadelen en opstappen. Gewoon gaan dus, en geen moment heb ik twijfel gevoeld. Heerlijk! Natuurlijk was er lichte spanning en was het in het begin wel wennen. Voor mij ‘wat heb ik onder me’ en voor Bibi ‘wie heb ik nu weer op mijn rug’. We kwamen daar voor mijn gevoel makkelijk samen doorheen. Na een tijdje ontspanden we allebei en merkte Edith op dat Bibi het wel gezellig had met mij. Het was een heerlijk ritje, ondanks de nattigheid. Gewoon plezier hebben samen en zelfs galopperen zonder verder nadenken. Overwinning!

Op woensdag was er storm en op donderdag regende het de hele dag, verloren dagen helaas. Gelukkig was het vrijdagochtend droog genoeg om een lesje centered riding te krijgen van instructrice Annabel. Echt een aanrader voor iedereen die zijn zit wil verbeteren. Ik werd helemaal goed in het zadel gezet. Je voeten op de juiste manier in de beugels zetten, jezelf als een kralenketting omhoog hijsen, de beweging van de achterbenen van je paard voelen en meegaan in die beweging… geen makkelijke klus kan ik je vertellen. Gelukkig is Gipsy een prima pony om dat allemaal op te oefenen.

Wie zoiets nog niet kent, zeker een keer doen! Al is het maar voor de ervaring. Ook op mijn Fjordenpony voelde mijn zit meteen zoveel beter. We blijven ermee aan de slag, dat is zeker.

Oorspronkelijk gepubliceerd als blog op ROS Magazine.nl

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.