Middag genieten!

“Dit is echt een paard voor jou!”, verzucht een vriendin als ze net een rondje op onze Schwars heeft gedaan. Op deze warme middag zit ze lekker zonder zadel op zijn rug. Het is haar eerste kennismaking met onze grote aanwinst. Mijn vriendin heeft zelf een eigen paard en krijgt lessen van ervaren paardenmensen. Je kunt gerust zeggen dat zij wat meer ervaring heeft dan ik. Ik ben zo benieuwd naar haar bevindingen.

Ervoor hebben we nog twee kinderen dolgelukkig gemaakt. Ze hebben zich in de bak uitgeleefd met onze Shetlander. Wat een lol! Allebei een touw aan het halster en dan maar rondlopen. Prima oefening in samenwerken en de leiding nemen; vooraf afspraken maken over de richting en snelheid, en dat dan nog communiceren naar onze Shetlander. Viel niet mee hoor. Ik vermaakte me wel met observeren en bijsturen terwijl ik op de blote rug van mijn pony meeliep. Van een beetje lesgeven word ik best gelukkig. Helemaal als je daarmee ook nog spontaan kinderen de middag van hun leven bezorgt.

Met een grote glimlach kijk ik nu naar de verrichtingen van mijn vriendin op onze Schwars. Ze begon wat aarzelend. Ze heeft zelf een paard waarop je vooral geen druk moet geven met je benen, wil je niet als een gek vooruit gaan. Daar bereik je op onze paarden juist weinig mee. Ze zal dus haar benen moeten gebruiken, volgens de 1-2-3-methode. Al snel merkt ze op dat hij actief loopt en haar volledig draagt met zijn hele lichaam. In haar woorden: ‘hij loopt uit zichzelf in balans’. Achterhand erbij en rug aangespannen, heel anders dan mijn pony. En onze Schwars brengt op de volte goed zijn voorbenen omhoog en zet ze schuin weg.

“Wat heeft dit paard veel in zijn mars!” Mijn vriendin staat even stil voor een knuffelfoto. Zo leuk om hem door haar ogen te bekijken, en haar enthousiasme te horen. Natuurlijk stap ik erna zelf nog lekker op zijn rug. Hij zit werkelijk fantastisch, dat klopt. Je bevindt je meteen in een zetel en ook in draf zit ik gewoon stil. Ik voel me gesterkt door mijn vriendin: gewoon vaker opstappen!

Oorspronkelijk gepubliceerd als blog op ROS Magazine.nl

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.