Leven als een prinses? Liever niet.

Als voorproefje op Koningsdag stonden de kranten vol met de foto’s die fotograaf Erwin Olaf van het koninklijke gezin maakte. Een mooi gezin, een gewone man, merkte columnist Bert Wagendorp een dag later terecht op. Maar waar hij het had over geslaagde marketing (geen gekke gedachte overigens) en anderen over de Groningse aardbevingsproblematiek, kon ik alleen maar denken aan opgroeien in de schijnwerpers. Glimlachen naar de camera tot je een ons weegt. Nooit lekker onbekommerd in de tuin spelen. Alleen binnenshuis fouten kunnen maken. Want alles wat je daarbuiten doet, wordt openlijk afgestraft. Zelfs hoe je eruit ziet. Hoe mensen het in hun hoofd halen om kritiek te leveren op een veertienjarig meisje, is mij een raadsel. Ik stel me maar gerust met de gedachte dat deze mensen vast en zeker geen dochter hebben. En perfect waren op hun veertiende.

Ik zag op de foto een gezin zoals er veel zijn in Nederland. Met als verschil dat zij wél uniek zijn. Moeten we ze daarom benijden? Ja, vind je? Jij denkt aan op je wenken bediend worden, genoeg geld om zonder zorgen je dagen door te komen, elke dag uitslapen omdat je niet hoeft te werken. Ik snap dat je daar jaloers op bent. Maar nu de andere kant van het verhaal. Dat van de prinsesjes. Zouden zij vriendinnetjes mee naar huis mogen nemen? En als dat zo is, zou een geheimhoudingsverklaring bij zo’n bezoek horen? Iedereen vindt iets van je, alleen omdat je prinses bent. Elke stap die je zet, ligt onder een vergrootglas. Een leven vol luxe, maar dan wel binnen vier muren, zou jij het kunnen?

Leven in vrijheid, verdwenen omdat je in het verkeerde nest bent geboren. Doe mij maar gewoon mijn eigen thuis.

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.