Ik ben behandeld!

Ik ben behandeld

Mijn handen trillen, ook al zie ik dat niet met mijn ogen. In mijn benen tintelt alles zonder zichtbaar te zijn. Mijn ogen vallen bijna dicht, zo zwaar en moe zijn ze. Ik adem diep in en met een snelle zucht in één keer uit. Elke keer als mijn borstbeen in wil zakken, maak ik me net wat langer. De hele dag gaat dat zo door.

Als ik op papier probeer te schrijven, is mijn pols te beweeglijk en schiet mijn pen steeds opzij, weg van dat papier. Typen op een toetsenbord lukt me helemaal niet. De normaal zo bekende beweging lijkt nu op iets van een andere planeet. Alles aan mijn lichaam is vreemd.

Toch heb ik geen sterke drank op. Ook geen wiet gerookt of een ander sterk middel tot me genomen. Ik ben behandeld.

Door een osteopaat.

En dat doet wat met je.

Al jaren vindt mijn lichaam het een sport om me dwars te zitten, ondanks de vele hardloopkilometers of uren te paard die ik maak. Eind vorig jaar zei mijn lichaam “STOP”. Met hoofdletters. Zes maanden lang ben ik uit the running geweest. Geen hardlopen, geen paardrijden, minimale beweging. Dat doet wat met je op mentaal vlak.

Ik kon echt niet langer zo verder sukkelen. En daarom werd het een afspraak met een osteopaat. Want een hoop andere mensen met eenzelfde klachten vertelden enthousiast hoeveel profijt zij hadden van zijn behandeling. Na vijf weken wachten mocht ik zelf ontdekken wat dat inhield, een behandeling door een osteopaat.

Dat heb ik geweten.

Het begint met een praatje over mijn klachten en dan kijkt de osteopaat mijn lichaam na. Eerst staand, dan mag ik op een handdoek op zijn simpele platte behandelstoel liggen. Hij duwt mijn benen omhoog en beweegt mijn gewrichten met een paar simpel ogende bewegingen. Dan komt hij tot zijn conclusie. Mijn spieren en gewrichten zijn gespannen, verkrampt, strak. Mijn bewegingsapparaat functioneert niet naar behoren, daar komt het op neer. En door de verkrampte houding van mijn middel hebben mijn armen en benen het zwaar te verduren.

Au. Ik ben nog zo jong voor een verkrampt lichaam.

De osteopaat heeft de oplossing: alles soepeler maken. En daar wordt het raar. En intiem ook. Hij pakt mijn duim stevig beet en duwt, knak. Zijn vingers gaan door naar mijn keel en zelfs oorlel, en dan buik, en dat voelt en doet. Ik vind zijn handelingen steeds vreemder worden. Steeds intiemer ook. Af en toe verdwijnt hij uit mijn gezichtsveld. Hij komt echter altijd weer dichtbij. Ik hoor de kauwgom in zijn mond, nog voordat ik zijn adem ruik. Ik zie hoe hij al die tijd zijn ogen dicht heeft.

Ik voel mijn spieren zoals ze zich altijd strak trekken bij enige behandeling. De osteopaat omarmt me en laat me in- en ademen. Ik hoor hem: ‘dieper, nog dieper’ of ‘meer, meer’, en dan ‘laat los met een zucht’, terwijl hij me ineens loslaat.  Onvoorspelbaar raar, dat is het.

Op het eerste gezicht zou ik niemand zo’n behandeling aanraden. Het is en blijft gewoon vreemd. Ik snap niets van de werking. Maar het resultaat mag er zijn. Wat een verschil! Mijn lichaam beweegt en draait nu makkelijker dan voor de behandeling.

Bovendien is het advies ‘meer pure chocolade eten’ (voor de lever) nooit verkeerd!

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.