Een cadeautje!

Een stevige, donkere Schwarwälder Fuchs met blonde manen, dat is ons nieuwe paard geworden. Na ruim een jaar zoeken hebben we dan eindelijk een kameraadje voor de kinderen en voor mijn vriendin. Eerlijk is eerlijk, hij is wel het wachten waard geweest! Ik zou niet eens weten waar ik moet beginnen om ons euforische gevoel te beschrijven. Ik had in ieder geval nooit gedacht dat we weer zo’n fijn gevoel bij een nieuw paard konden hebben. Vanaf de allereerste beelden en de eerste ontmoeting in de wei is iedereen overtuigd van zijn karakter. In vele opzichten doet hij ons zelfs denken aan onze allerliefste Haflinger. Hij is gewoon onze Haflinger, maar dan in het donker en groot. Goh, we hebben de (bijna) perfecte opvolger in ons bezit, en hij is er nog maar twee weken. Wat een feest!

Onze Schwars liep bij de eerste ontmoeting zo met mijn vriendin mee de wei uit, liet zich poetsen en ging spontaan op rust. Meteen vonden we hem leuk en lief en prachtig. Hij straalde rust uit, ondanks zijn grootte. Tijdens het longeren was hij heel duidelijk: ik vind iets niet leuk en dan loop ik weg. Wat hebben wij gelachen, echt. Mijn pony is explosiever als iets hem niets zint. Maar ons nieuwe paard liep gewoon in stap de andere kant uit, weg van mijn vriendin en richting mij en mijn pony. Als dat zijn enige reactie is, dan hoor je ons niet klagen, zeiden we meteen. Ik heb mijn vriendin vervolgens geholpen met opstappen en er naast lopen. Hij lette niet eens op mij. Mijn vriendin zat gelukkig heerlijk ontspannen en straalde. Na haar ervaring heb ik ook nog eventjes op zijn brede rug mogen zitten. Ik kan niet anders zeggen dan dat het genieten was. Ik zou zo op hem weg zijn gereden, zo lekker zat ik. Onze conclusie was duidelijk: wij waren verliefd!

Een week later durfde mijn vriendin zelfs meteen het bos in. Ook als dat met alleen een halster en zonder zadel op een dekje was. Meteen werden we geconfronteerd met de zwakte van onze Schwars: eten (zoals elk ander paard…). Hij duikt op elk grassprietje af. Maar hé, dat deed onze Haflinger ook, dus zoveel kwaad zag ik daar niet in. Dat is een kwestie van consequent streng optreden met de 1-2-3 methode en zo vanzelf de stilzwijgende afspraak met elkaar maken dat eten tijdens een buitenrit verboden is. Die afspraak en dat overwicht waren nu echter nog niet aanwezig. Toen onze Schwars dwars door de bossen liep, mijn vriendin hem maar liet lopen en zij daardoor uit het zicht van mijn pony verdween, ging het helaas mis.

Ik voelde paniek en onrust bij mijn pony en probeerde hem nog zo goed als het ging tegen te houden. Hij ging over in volle galop en deze keer stopte hij niet. Onze Schwars, die inmiddels stilstond, sprong achter hem aan. Tja, en toen was er geen houden meer aan. Uiteindelijk heb ik mezelf na een bocht laten vallen (ik zat zelf deze keer namelijk ook alleen op een dekje met handvat) en achter mij duikelde mijn vriendin van haar paard. Onze paarden zijn doorgerend en gelukkig net uit het bos opgevangen door een overbuurman. Wij hebben er vooral blauwe plekken en stijve spieren aan overgehouden. Gelukkig geneest dat vanzelf!

Die uitdagende tweede ontmoeting doet niets af aan het goede gevoel. Een dag later hebben we zijn vorige eigenaresse ontmoet. Dat was een feest van herkenning, want hij heeft in de twee weken bij ons al precies zijn karakter laten zien zoals zij hem kent. Dan zit het goed, toch? Zij weet nu dat hij een heel goed plekje bij ons heeft. Wij hebben nog genoeg te leren samen en genoeg te ontdekken, maar dat alles vanzelf als een puzzel in elkaar valt, daar ben ik van overtuigd!

Oorspronkelijk gepubliceerd als blog op ROS Magazine.nl

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.