Doe jij wat je altijd hebt willen doen?

Op weg naar het station zie ik de verkiezingsborden. Ze intrigeren me, zoals ze eigenlijk altijd doen. Maar nu sta ik er langer bij stil. Aha. Alertheid ontwikkelen. Een van de gouden tips van mijn schrijfdocent. Ik zie de verkiezingsborden en meteen ontstaan er zinnen in mijn hoofd. Hier kan ik iets mee!

Het laatste stuk naar het station loop ik met een grote glimlach. Ik haal alvast een papier en pen uit mijn tas. Trap op, poortjes door en snel naar een plek op het perron. Daar begin ik te krabbelen op het papier. Een man merkt me meteen op. Hij spreekt me aan met: ‘ben je iets vergeten?’
Ik glimlach. ‘Nee, ik schrijf inspiratie op. Dat moet je meteen doen. Anders is het zo vervlogen. Voor mijn blog.’
‘Oh, je bent schrijver? Dat vind ik knap. Waar haal je eigenlijk je inspiratie vandaan?’
‘Overal. Van alles wat je ziet. Goed kijken dus. Van wat je hoort. Wat iemand zegt.’ Bij dat laatste kijkt hij me met een schuin hoofd aan. Ja, denk ik, ook dit gesprek kan zomaar tekst worden.
‘Al van kleins af aan?’
Dat doet me helemaal glimlachen. ‘Ja. Ik doe wat ik altijd heb willen doen.’
Ik weet hoe uitzonderlijk dat is, maar de man bevestigt die gedachte. Hij vertelt over een vriend van hem, die een jaar als monteur had gewerkt. Maar dat was het niet. Nu is hij zowaar huisarts. Ver uit de richting? Misschien wel. Maar, roep ik: ‘beter laat je roeping vinden dan nooit!’

Met een nog grotere glimlach stap ik de trein in. Ik vind het knap, op latere leeftijd een carrièreswitch maken. Lang heb ik het zo vanzelfsprekend gevonden, doen wat je leuk vindt. Maar ik wist dan ook als klein meisje al waar mijn hart sneller van ging kloppen. Het duurde wat langer voordat ik begreep dat zoiets eerder uitzondering dan regel is. Sterker nog, de meeste jongeren hebben geen idee. Dat is ze moeilijk kwalijk te nemen. Je persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Je bent nog van alles aan het leren. Maar dan leidt de wereld je af. Of beter gezegd, je telefoon. Heb je al de tijd genomen om te ontdekken wat je leuk vindt? Waar je passie ligt? Wat je kwaliteiten zijn? Nee?

Onderweg naar huis kan ik alleen maar denken: ik ben blij dat ik geworden ben wat ik altijd al heb willen zijn. En bevoorrecht. Nu jij nog?

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.