Als je kijkt door andere ogen

Kijk haar. Ze klikt, klakt en praat. Ik versta het niet. Dat kan ik niet. Ik spreek een andere taal. Begrijpt ze dat wel? Wat ze ook zegt, veel zin heeft het niet. Waarom mensen alles met woorden doen, heb ik nooit begrepen. Aan je lichaam heb je toch genoeg?

Ze doet haar best. Echt waar. Maar naar woorden luister ik niet. Ik let alleen op haar lichaam. Dat vertelt me alles wat ik weten moet. Wil ze nu dat ik een tikkeltje sneller ga lopen? Is ze wel duidelijk genoeg? Ik twijfel. Gelukkig, ze heeft me door. Aha, nu is haar signaal krachtig en helder. Hier kan ik naar luisteren. Dit volg ik op.

Wie alleen lichaamstaal heeft, ziet, voelt en observeert. Dat kan ik als geen ander. Ben je stiekem onzeker, maar doe je heel stoer? Ik bok je van mijn rug af, zonder pardon. Ik loop over je heen als je niet stevig in je schoenen staat. En pas op, ik kom in je persoonlijke ruimte als je me niet tegenhoudt. Respect verdien je, opeisen lukt niet.

Ik laat me leiden. Maar alleen als jij de leiding neemt. Met daden. Zonder woord. Nou, vooruit, een zacht gesproken “ga je mee?”, kan ik wel waarderen. Want op welke toon jij iets zegt, dat hoor ik dan weer wel.

En misschien, heel misschien, als je echt mijn taal spreekt, praten we nog eens verder.

Elke 6 weken nieuwsbrief ontvangen?

[contact-form-7 id="679" title="Email formulier"]

Met welk verhaal kan ik jou helpen?

Stuur je e-mail naar info@tekstschrijf-ster.nl. Dan neem ik zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je op.

Brenda Dekkers

2x Woordwaarde

Als je Marloes een tekst voor je laat schrijven, dan kun je ervan uitgaan dat je een doortimmerd, kloppend en fijn verhaal krijgt. Met de juiste boodschap, toon en/of zoekwoorden. Ze neemt je wensen net zo serieus als haar vak. Dat komt er nou van als je zo’n sensitief, intelligent en hard werkend mens bent als Marloes. Kortom: het is een plezier om met haar te werken.

Manon

SourceRepublic

‘Marloes verdiept zich in ieder onderwerp (finance, fashion, food, lifestyle, travel) waardoor ieder artikel van hoogwaardige kwaliteit is en geheel voldoet aan de wensen van de klant. Daarbij houdt zij zich altijd aan de briefing en levert waar nodig in overleg eigen input’.